Megapress

Viega teknologi til tykvæggede stålrør.

Megapress

Med den nye presteknologi ”Megapress” kan selv tykvæggede stålrør forbindes på få sekunder: Skær stålrøret, afgrat, saml og pres. Installatøren kan spare op til 60 % af installationstiden i forhold til svejsning, som stadig er den mest udbredte metode til samling af stålrør i varme- og kølesystemer samt i industrielle anlæg. Samtidig er der ingen brandfare med åben ild og dermed større sikkerhed.

Systemet

Megapress fittings er zink-nikkel-belagt og fås i størrelserne ⅜" til 2". Den integrerede skærering tilfører ekstra styrke i samlingerne. Et særlig EPDM tætningselement sikrer tæthed efter presning, idet den kompenserer for ru og ujævne overflader på malede stålrør.

Megapress forbindes med presværktøjer fra Viega i kombination med presbakker og presringe. Megapress fittings har den kendte SC-Contur. Det betyder, at samlinger, der ikke er udført korrekt, bliver synlige ved en tryktest.

Fordele ved Viega Megapress
  • Op til 60 % kortere installationstid sammenlignet med traditionelle forbindelsesmetoder som svejse-, gevind- og notforbindelser.
  • Særligt økonomisk i kraft af store tidsbesparelser ved installationen.
  • Absolut brandsikker, da der ved koldpresningsteknik hverken opstår flammer eller røggasser.
  • Viega SC-Contur i alle Megapress fittings. Samlinger, der ved et uheld ikke er blevet presset korrekt, vil tydeligt kunne ses ved en trykprøvning.
  • Kan anvendes overalt. Presser tykvæggede stålrør i tilslutningsdiameter fra ⅜" til 2" og uafhængigt af, om røret er sømløst, svejset, ubeklædt, forzinket eller beklædt med en syntetisk lak.

Speciel overgang til drikkevandsinstallation
Viega Megapress rødgodsovergang er specielt velegnet til renovering af eksisterende brugs- og drikkevandsinstallationer, hvor der er anvendt galvaniseret stålrør. Rødgodsovergangen gør det muligt at udføre en overgang fra galvaniseret stålrør til kobber eller rustfrit stål. Herved bliver renoveringen af et eksisterende anlæg enkel og hurtig. Overgangen findes i dimensionerne fra ½" x 15 mm til 2" x 54 mm.

Megapress_Titel_Collage.jpg
Viega Megapress fittings er zink-nikkel-belagt stål og fås i størrelser ⅜" til 2".
IMG_0063_174.jpg
Megapress forbindes med de kendte Viega presværktøjer – fra ⅜" til 1" med presbakker og fra 1 ¼" i kombination med presringe, som er placeret rundt om pressamlingen.
Megapress_SC_Kontur_Wasser_174.jpg
SC-Contur fra Viega garanterer tætte samlinger. Ved tryktest ses det tydeligt, hvis en samling ved et uheld ikke er presset korrekt.
Megapress_Schweissen_B_174.jpg
Sammenlignet med svejsning sparer installatøren op til 60 procent installationstid med Megapress.
Megapress_Produktion_174.jpg
Made in Germany: Megapress er fremstillet med tysk præcision og i den velkendte kvalitet.
Viega_Megapress_indpresningsstuds174_160.jpg
En reel problemløser til eftermontering af tilslutninger i eksisterende stålrørinstallation