125 år med Viega

I 1899 lagde Franz-Anselm Viegener fundamentet for Viegas succeshistorie i Attendorn. En historie om tæt samarbejde, fælles værdier og ægte pionerånd. Det er det, der har gjort os til en af verdens førende virksomheder inden for installationsteknologi i dag.

Vi ser tilbage på, hvad der har gjort os stærke, og ser frem mod, hvad vi ønsker at opnå med innovativ styrke og klar vision. Hos Viega er kernen vores medarbejdere - de mennesker, hvis ideer har formet Viega til den virksomhed, den er i dag og vil være i morgen.

Vi inviterer dig til at fejre dette særlige jubilæum sammen med os!

Arven gør os stærke

1 / 10

Markedsleder på det globale marked

For 125 år siden var de første kunder nabobryggerier og kroer i Attendorn. I 1930'erne er Viega allerede en af de førende leverandører af afløbs- og overløbsventiler til håndvaske, køkkenvaske og badekar i Europa. Anden halvdel af det 20. århundrede er frem for alt præget af innovationer inden for rørforbindelsesteknologi til drikkevand og varme. Med det første komplette drikkevandssystem bliver Viega mere og mere en systemleverandør. Presteknologi til kobber er klar til serieproduktion. Samtidig investerer virksomheden massivt i nye lokationer, markeder og medarbejdere. I dag beskæftiger det over 5.000 mennesker og er førende inden for metalpressystemer.

Viega kan se tilbage på en meget vellykket historie. Det skyldes vores evner indenfor innovation, kvalitetsstandarder, men frem for alt vores medarbejdere. Vores rejse er langt fra slut. Vi ønsker at fortsætte med at vokse. I Tyskland, i Europa, i USA, i Asien og på alle andre markeder verden over.

Anna Viegener og Walter Viegener, Formand for aktionærudvalget, Viega Holding GmbH & Co. KG

I 60'erne sætter familien kursen mod internationalisering. I 1982 grundlagde det det første datterselskab i Frankrig. I dag har Viega 24 egne salgsselskaber på fire kontinenter.

I 1999 går familievirksomheden ind på det nordamerikanske marked. Med købet af Vanguard Group i 2005, en amerikansk producent af plastrørsystemer, fortsætter forretningen med at vokse. Fire år senere begynder opførelsen af et nyt produktionscenter i McPherson, Kansas. I 2019 bygger Viega endelig et nyt amerikansk hovedkvarter i Broomfield, Denver, Colorado, inklusive et moderne seminarcenter. Flytningen til den amerikanske østkyst følger i 2023. Med sit topmoderne Experience Center i New York skaber Viega et internationalt flagskib for videndeling.

I 2013 tager Viega til Asien: Der bygges et nyt sted i Wuxi, Kina, omkring 100 kilometer nordvest for Shanghai. Der fremstilles pressystemerne Zhilian og Cleverpress, som er specielt skræddersyet til det kinesiske marked. Fem år senere, flytningen til Indien: Viega åbner et nyt produktionscenter for indbygningscisterne og afløbsteknologi specifikt til det indiske marked i Sanand nær Ahmedabad, hovedstaden i staten Gujarat.

I dag udvikler og producerer virksomheden på ti lokationer verden over. Der eksporterer omkring 17.000 artikler til 75 lande, hovedsageligt gennem egne salgsorganisationer. Med høje kvalitetsstandarder og service har Viega etableret sine løsninger over hele verden.

Mennesker er kernen

Viega er og bliver en familievirksomhed. Det gør os til det, vi er i dag. Fra generation til generation har vi bevaret og udviklet vores virksomheds værdier. Dette skaber et særligt tæt bånd mellem den stiftende familie og vores medarbejdere. Og en atmosfære af tillid og samarbejde – grundlaget for vores fortsatte vækst.

Stærke værdier og en klar holdning præger vores kultur i Viega. Vi står for loyalitet, ansvarlighed og bæredygtighed i alt, hvad vi gør. Vi er overbeviste om, at en sådan holdning betaler sig: for vores succes og for vores medarbejdere.

Anna Viegener, forkvinde for aktionærudvalget, Viega Holding GmbH & Co. KG

Vores historie begyndte for 125 år siden med en vision. Men uden kloge hoveder ville denne vision aldrig være blevet til virkelighed. Gennem generationer har vores medarbejdere bidraget til væksten i vores virksomhed. Vi skylder vores succes deres engagement og passion.

Walter Viegener, formand for aktionærudvalget, Viega Holding GmbH & Co. KG

Innovation guider os

Viega har fokuseret på innovation i 125 år. Vores mål er altid at være et skridt foran og udvikle nye løsninger til opretholdelse af drikkevandshygiejne, forbedring af energieffektiviteten samt øget bygningskomfort. Innovation er og bliver drivkraften bag vores succes.

Claus Holst-Gydesen, formand for bestyrelsen, Viega Holding GmbH & Co. KG

Innovation er et gennemgående tema i Viegas historie. I slutningen af 1980'erne revolutionerer virksomheden markedet med presforbindelsesteknologien og ændrer fundamentalt den måde, VVS-installatører arbejdede på. Den konsekvente videreudvikling fra kobberfittings til rustfri stål- og stålfittings og udvikling af større diametre, vægtykkelser og styrke, kan fordelene ved denne teknologi nu også udnyttes i større bygninger, industrianlæg, skibe og kommunale forsyningssystemer.

Enhver innovation tjener ét formål: at forbedre folks liv. Fordi vi ser vores løsninger ikke kun som teknisk byggeudstyr, men som livsnerven i morgendagens bygninger.

Vi tager ansvar

Vi tager de værdier, der kendetegner os som familievirksomhed, alvorligt. Dette inkluderer også at tage ansvar. Bæredygtighed er derfor en integreret del af vores DNA. Vi forstår det i to dimensioner: På den ene side udvikler vi teknologier og løsninger, der er med til at reducere vand- og energiforbruget i bygninger og samtidig sikrer den høje kvalitet og holdbarhed. Og med vores engagement i digitalt byggeri støtter vi specialister i branchen i planlægning og opførelse af bæredygtige bygninger. På den anden side har vi også forpligtet os til klare bæredygtighedsmål. Vi vil være klimaneutrale senest i 2035. Vores bæredygtighedsstrategi er i overensstemmelse med FN's mål for bæredygtig udvikling.

For os betyder ansvar også at hjælpe direkte. Med Viega Fonden ønsker vi at yde støtte. Fonden, der er non-profit, støtter projekter i Indien for at skabe de grundlæggende betingelser for et sundt liv: rent vand, grundlæggende sanitet og hygiejne.

Med Viega Fonden tager vi ansvar for mennesker, for hvem den vigtigste fødevare er en mangelvare: rent vand. Med vores non-profit virksomhedsfond fremmer vi teknologiske løsninger, der forbedrer lokalbefolkningens livskvalitet.

Franz Viegener, medlem af aktionærudvalget, Viega Holding GmbH & Co. KG