Eksperter i digitalt byggeri.

Vi planlægger digitalt og agerer bæredygtigt.

Vi kan ikke bygge fremtiden med fortidens byggeskik. At gøre tingene på ”den gamle måde” er komplekst, ineffektivt og opfylder ikke de standarder for bæredygtighed, vi har i dag. I stedet tænker vi holistisk og planlægger ikke blot rum; vores mål er at skabe hjem. Vi integrerer sundhed, komfort, energieffektivitet og sikkerhed i vores planlægning.

Det opnår vi ved hjælp af digitalisering. Resultaterne er til gavn for alle, der er involveret i byggeriet, og det gør opførelsen og driften af bygninger mere sikker, effektiv og bæredygtig – og gør vores liv både sundere, sikrere og bedre.

Alle bygninger begynder med en plan.

I dag handler byggeri om at undgå fejl, beregne nøjagtige omkostninger, maksimere rum og skræddersy byggeriet til kunden. Men vi bygger for fremtiden og sætter bæredygtige standarder for alt, hvad vi gør. Den tyske regering ønsker, at alle bygninger i Tyskland skal være CO2-neutrale i 2045. Digitalisering og metoder som bygningsinformationsmodellering (BIM) sætter os i stand til at planlægge systemer, der lægger vægt på bæredygtighed og effektivitet lige fra starten – og som tager bygningens infrastruktur i betragtning gennem hele dens livscyklus.

BIM gør det muligt at lave en plan for byggeriet, der er baseret på en koordineret model af bygningen, og som sammensmelter og analyserer al information og data, inden byggeriet påbegyndes. Metoden hjælper os også med at sikre, at alle involverede parter i byggeriet til enhver tid har adgang til den samme information. Gennem den integrerede planlægningstilgang og det digitale netværk udvikler vi et læringssystem, som kan tilpasses kravene til ethvert byggeprojekt. Derfor er vores Viega-systemer klar til BIM.

Dette skift ændrer også måden, vi arbejder på hos Viega: Som innovationsledende i vores felt påtager vi os i stigende grad rollen som procesdriver i digitalt og bæredygtigt byggeri. Og det er præcis det rigtige at gøre – for vi installerer livlinerne til fremtidens bygninger.

Når vi tænker og handler digitalt, kan vi planlægge succes. Vi ser digitale byggeplaner som en milepæl på vejen mod fremtidens byggerier. Industrielle, offentlige og private kontrakter kræver alle BIM-baseret planlægning. Så vores mål er at gøre disse metoder til en del af hverdagens praksis og integrere al vores viden og erfaring i den nye tilgang.

Ulrich Zeppenfeldt, Vice President Global Service & Consulting, Viega GmbH & Co. KG