Fire tommers stålrør samles på under 20 sekunder med pressystem til tykvæggede stålrør

Tykvæggede stålrør i størrelserne fra 2½ til 4 tommer kan nu samles nemt og sikkert takket være Viega presteknologi og den nye Viega presbooster. Det giver en stor tidsbesparelse på helt op til 80 % sammenlignet med svejsning eller gevindsamlinger. (Foto: Viega)

Birkerød, 26. apr. 2017

Med Megapress systemet har Viega gjort det muligt at udføre pressamlinger af tykvæggede rør fra ⅜ til 2 tommer, og takket være de nye XL-samlinger kan Megapress nu også anvendes i større installationer. Men det er ikke alt: Viega har også udviklet Pressgun presboosteren, som sammen med Viegas presmaskiner sikrer en nem og ergonomisk arbejdsproces. Det betyder, at selv de nye dimensioner på 2½, 3 og 4 tommer kan presses på få sekunder. 

Installationer med tykvæggede rør i henhold til DIN EN 10255, DIN EN 10220/10216-1 og DIN EN 10220/10217-1 samles normalt ved hjælp af svejsninger eller alternativt ved gevind, not eller flanger. Men takket være Viega er det nu også muligt at anvende presteknologi. 

Med Megapress kan man nemt presse tykvæggede stålrør med ujævne overflader på op til 2 tommer. Uden brug af åben ild, og dermed uden risiko for brand, kan en lækagesikker rørsamling forsvarligt udføres på få sekunder og med det samme sættes i drift. Med udvidelsen af sortimentet med Megapress XL kan disse fordele nu også opnås ved tykvæggede stålrør i dimensionerne 2½, 3 og 4 tommer. 

Presser op til 80 procent hurtigere end svejsninger
Ved at anvende Megapress XL-samlinger gennemføres presset ved hjælp af den såkaldte presbooster, der tilpasses det enkelte system, og som kan udføres af alle Viegas presmaskiner, lige fra Type 2 til Pressgun 5.
Med den specialudviklede kraftforøgende booster kan selv de største Megapress XL-samlinger presses på få sekunder. Alt efter dimensionerne kan der derfor spares op til 80 % på arbejdstid i forhold til svejsesamlinger. 

Presboosteren er relativt let, og med den medfølgende bærerem og det ergonomisk designede greb er Pressgun presboosteren sikker og nem at anvende. Det gør det nemmere at installere rør på op til 4 tommer, selv når der arbejdes i højden eller i trange omgivelser. 

Omfattende sortiment med store kvalitetsfordele fra “SC-Contur”
Megapress XL-samlinger er lavet i stål og overfladebehandlet med zink-nikkel. Pakningen er af typen FKM og kan klare temperaturer op til 140 °C. Det omfattende sortiment af tilslutninger, vinkler, muffer, reduktioner, T-stykker og flanger gør Megapress XL egnet til stort set alle tænkelige installationer. 

Viegas pressamlinger er kendt for deres høje kvalitet, og Megapress XL er ingen undtagelse: Under den obligatoriske lækagetest opfanger safe connection-funktionen, også kendt som ”SC-Contur”, hurtigt og nemt eventuelle ikkepressede samlinger, der måtte være blevet overset. Funktionen sikrer, at samlingen efter presning er permanent lækagesikker. 

Allerede inden sin lancering har Megapress XL-sortimentet opnået en række vigtige godkendelser: VdS-godkendelsen for sprinklersystemer, TÜV-godkendelsen for tryklufts- og varmesystemer og skibsgodkendelser fra DNV-GL, LR og RINA.

 

Tilbage
  • Om Viega

    Viega er ekspert i sundt brugs- og drikkevand i bygninger og er blandt verdens førende udviklere af teknologiske VVS-løsninger inden for installationsbranchen. Som en kvalitetsorienteret familieejet virksomhed med over 5.000 ansatte har virksomheden mere end 125 års erfaring inden for bygningsteknologi. Kernekompetencerne omfatter vedligeholdelse og videreudvikling af brugs- og drikkevandshygiejne, energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygninger. På ti lokationer rundt omkring i verden producerer virksomheden mere end 17.000 produkter og systemer.

Kontakt

  • Cori Natascha Johansen
  • Marketing Manager

Adresse

  • Viega A/S
  • Banevænget 13
  • 3460 Birkerød