K.B. Hallen

Drikkevands- varme- og køleinstallationer til Gødstrup Sygehus

Billedgalleri

Fakta

Objekt K.B. Hallen
By Frederiksberg, Denmark
År 2019
Objekttype Nybyggeri
Areal 9500 m²
Anvendelsesområde Sport og fritid
Arkitekt Thomas Nørgaard fra Christensen & Co
Planlægning Rambøll
Installation Christoffersen & Knudsen A/S

Komplet beskrivelse

Viega skaber tryghed i prestigebyggeri

9 år efter en ødelæggende brand er ikoniske K.B. Hallen klar igen. Genopbygningen har været en prestigefyldt totalentreprise, hvor valg af materialer og leverandør har givet sig selv – i hvert fald for vvs-installatøren.

Genopbygningen har budt på tekniske udfordringer, særligt for hallens gulv. Langt mere ligetil var det for vvs-installatøren Christoffersen & Knudsen at lægge rør til vand-, varme- og køleinstallationer. Det skyldes tæt samarbejde med Viega.

”Vi har stor sikkerhed i at arbejde med Viegas produkter. De opdaterer os med ny viden, for eksempel da de anbefalede os at skifte fra kun at bruge rustfrit stål for at undgå korrosion,” siger Benn Francis, der er projektleder hos Christoffersen & Knudsen.

Netop forebyggelsen af korrosion og legionella er to områder, som Viega har stor ekspertise i. De tilbyder fittings i siliciumbronze (rødgods), som er med til at forhindre korrosion, og dermed at rustfrit stål ruster. Dén ekspertise og kvalitet er altafgørende, når installatører skal vælge leverandør.

Særligt i København, hvor korrosion er et udbredt problem i rørinstallationer.

”Der er historier i branchen fra andre byggesager, hvor rørene er tæret efter en måned – der er vi glade for, at vi bruger en anerkendt virksomhed som Viega, der leverer kvalitetsprodukter og løbende uddanner os og vores montører, for installationen er vores ansvar i sidste ende,” siger Benn Francis.

Samarbejdet strækker sig over flere år, og svendene har et indgående kendskab til produkterne.

”Viega underviser altid svendene i korrekt anvendelse af produkterne ved nye sager. Det gør dem ekstra opmærksomme på kvalitet og sikrer korrekte installationer,” siger Benn Francis.

Netop vejledning og uddannelse af montørerne gør Viega en dyd ud af for at sikre korrosionssikre løsninger med et minimum af fejl under installationen, fortæller Benjamin Kristensen, distriktschef for Viega på Sjælland.

Dén sikkerhed er Benn Francis glad for, især de fleksible muligheder for hurtig leverance af alt fra rør til ventiler.

”Mange af Viegas varer er lagervarer hos grossisten, og hvis ikke, så kan Viega sikre superhurtig levering, hvilket gør det let tilgængeligt for os. De har hele pakken – ventiler, rør, fittings. Det gør det meget nemmere for os at arbejde med,” forklarer Benn Francis.